Tips til dig som overvejer at bygge drivhus

Greenhouse in Westland, area with the highest concentration of greenhouses in Netherlands

Er du en af mange som går med drømme om et drivhus i haven? Hvis så er tilfældet er det en god idé at planere og beslutte dig før, hvad din tanke er med dit nye drivhus egentlig er. Ønsker du at fylde drivhuset med planter fra gulv til loft, eller er de hyggelige kaffepauser, som du ønsker i dit drivhus. Uanset hvad din ambition er, så er der mange ting, du skal tænke over, før du beslutter dig for at bygge et drivhus. Her er nogle brugbare råd som du kan tage med i processen. 

Drivhus ser anderledes ud i dag

For 30 år siden var drivhuset typisk lille af størrelse, placeret bagerst i haven og blev primært brugt til at dyrke grøntsager. I dag har drivhus væsentligt flere anvendelsesmuligheder og på markedet findes der masser at vælge blandt..

Undersøg om du har brug for byggetilladelse

Generelt så kan du bygge et drivhus på op til 15 kvadratmeter og tre meter i loftshøjde uden at ansøge om byggetilladelse i din kommune. Vi anbefaler uanset hvad at du hører med din kommune, hvad der gælder i dit tilfælde, bare for at være på den sikre side. 

Vælg ret sted på grunden

Skal drivhuset primært bruges til grønt, vil vælge et sted, der har sol hele dagen, planerer du at bruge drivhuset til kaffepauser, så skal du overveje hvad du ønsker af lys, i de timer som du bruger i dit drivhus. 

Vælg det rette materiale 

Det fleste drivhuse, der sælges i dag, består af aluminium som er skruet sammen og bygget med sikkerhedsglas. Det er som udgangspunkt et vedligeholdelsesfrit alternativ, der giver et flot lysindfald.
Er vækstklimaet i drivhuset, den største prioritet, så vælg et drivhus af plast, plast isolerer bedre og dæmper temperaturforskellene. 

Bygge drivhus selv eller få hjælp

Hvis du er en “handy” person så kan du sagtens selv samle et drivhus, gennem at følge monteringsmanualerne som oftest kommer med når du køber et drivhus på et byggemarked. Hvis du synes at de virker for bøvlet at selv sætte det sammen, så han du med fordel tage hjælp af en dygtig tømrer eller håndværker

Hvad koster det at bygge et drivhus?

Der er små drivhuse på fem kvadratmeter, som koster mellem 4.000 og 8.000 kroner, men der er findes også større drivhus som kan fungere som udestuer, som koster op til 200.000 kroner. Der er også muligt at købe et helt drivhus brugt, men vær så forberedt på, at du måske skal supplere med  hjælp af håndværkere og de koster også.

Læs mere om priser på håndværkere her; pris-info.dk 

Glass greenhouse
Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.