Tips og råd vedrørende vandskade hjemme

Flood waters

Er du blevet ramt af en vandskade, så er du måske i tvivl om hvad du skal gøre som det første. I denne artikler har vi lavet en lille trin for trin guide, som beskriver hvad du skal gøre ved tilfælde af vandskade

1) Sluk vandet. Som det første så skal du slukke for vandet, ikke kun vandhanen. De skal gøre er at sikre dig, at vandskaden ikke bliver værre ved at lukke for alt vandtilførsel. Hanen hvor du slukke for alt vand er normalt placeret i dit køkken eller badeværelset og vil straks lukke for vandet i hele huset. 

2) Find kilden til vandskaden. En vandskade i hjemmet kan afhænge flere forskellige fakturer, så det kan være en udfordring at finde ud af hvor vandet kommer fra. Vand fra utætte rør kan komme fra en dårligt isoleret brusere, et utæt tag eller endda utætheder fra naboens badværelse.

3) Fjern alt overskydende vand. Jo længere tid det er vand over det hele, så bliver i dit hjem, værre ramt af vandskaden. Ved store oversvømmelser kan det være nødvendigt at leje en pumpe, som skal placeres i den laveste del af det oversvømmede område. Til en lille mængde vand kan en støvsuger bruges.

4) Begynd tørreprocessen. Det er vigtigt at du hurtigst muligt får sat en affugter til efter en vandskade. Du kan f.eks. leje affugter hos en entreprenør som tilbyder transport og afhentning. Skimmelsvamp begynder nemlig at dannes inden for 24-36 timer efter en oversvømmelse, så det er vigtigt at starte tørreprocessen hurtigt for at reducere skaderne. Lad el-installationer lufttørre, og fjern eventuelle våde møbler eller tæpper fra området. Hvis du oplever dårlig luft efterfølgende så anbefaler vi montering af DUKA One eller andet varmegenvinding system, for et bedre indeklima.  

5) Forebyg vandskader. Når rengøring og reparationerne er færdige efter den opståede vandskade, bør du gøre det til din første prioritet, at beskytte dig mod fremtidige vandskader. Kontakt eventuelt en der er ekspert indenfor området, for hjælp. 

 

Concept water saving at home, reducing use. Water supply problems. Water tap with flowing water with
Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.