Sådan sikrer du, at din baby kan lege sikkert

Har du lige fået barn, og vil du gerne vide, hvordan man bedst børnesikrer sit hus?

Det kan være svært at overskue alle de farlige steder i ens hus. Det er en helt ny verden, og mange af de tiltag, som man skal tage giver ofte i første gang ikke særlig god mening. 

Børn kan dog være meget uforudsigelige, hvilket derfor gør børnesikring endnu mere vigtigt at lave.

Bløde legemåtter

Med et par gode legemåtter, så giver du dit barn de bedste muligheder for at lege sikkert. Et legegulv er perfekt for hele familien at hygge sig sammen uden der er chance for, at nogen falder og slår sig på et hårdt gulv. 

Hvis du er træt af hele tiden at rydde op eller skulle flytte børneting væk fra stuen eller et andet sted, så kan du sagtens finde flotte legemåtter, der er pæne. De kan altså fungere som et flot gulvtæppe. Det er rigtig populært at købe en pæn og god legemåtte til sit barn.

Hold øje med vinduer

Du skal undgå at putte møbler ved siden af et vindue. Dit barn kan godt finde på at kravle op på en stol og videre op i vinduet. Hvis ikke du er opmærksom, så kan dit barn desværre godt falde ned, hvilket kan blive nogle slemme uheld. 

Overvej hjørnebeskyttere i huset

Stort set alle hjem indeholder vægge eller møbler med skarpe kanter. De er også ofte i en rigtig dum højde i forhold til en baby. 

Det kan derfor godt give en masse skrammer og buler, hvis ikke de skarpe hjørner er dækket godt til med noget blødt. Man kan gøre det på en række forskellige måder, så det handler blot om at finde en måde, som man selv synes er smart og flot.

Tunge møbler og trapper

Børn er fyldte med energi. De elsker at komme rundt i huset og gå på opdagelse. Denne store opdagelsesrejse kan dog godt ende fatalt. De kan finde på at kravle op på tunge møbler såsom et skab eller en reol. Hvis ikke de er sat godt nok op, så kan en reol desværre godt vælte ned over dit barn. 

Det samme kan siges om en trappe. En baby ved ikke, at de skal stoppe ved en trappe. De fortsætter lige udover, hvilket også er grunden til, at man skal have sikret områderne omkring sin trappe.

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.