Sådan får du styr på bolig i forbindelse med dødsfald i familien

Det er en stor sorg at miste et familiemedlem, og det kan godt tage et stykke tid, før man føler, tristheden aftager en smule. Udover at det er en tid, hvor man skal forholde sig til en masse, svære følelser, er der også en del praktik, man forventes at få styr på. Det kan være en stor byrde at skulle tage sig af, navnlig fordi der i forvejen er rigeligt med følelser at kontrollere. I denne artikel kan du læse om et par gode råd til, hvordan du får styr på nogle af de praktikaliteter, der kan forekomme.

Få styr på dødsboet

Ved at dødsfald kan der ofte være en bolig tilknyttet, som nu overgår til dødsbo. Hvis du står i den situation, at dødsboet skal sælges, er der et par ting, du kan være opmærksomme på. Det er blandt andet fint at få styr på, hvilken stand boligen er i – er der problemer med grunden, som kan forstyrre et salg? Hos den rette miljørådgivning kan du få en samtale om, hvorvidt de vil tage nogle prøver og undersøge jorden for at afklare, om der skal gøres yderligere før et eventuelt salg.

Salg af dødsboet

Den mere administrative del af håndteringen af dødsboet findes også, og i den forbindelse kan det være en stor hjælp at alliere sig med en advokat, der har erfaring med dødsboer. Hos Advokatfirmaet Lynggaard får du professionel hjælp og rådgivning, og du kan undersøge en pris på boligadvokat på deres hjemmeside, før du beslutter dig.

 

Tal med resten af familien

Selvom du måske føler, at du står med hoveddelen af ansvaret, kan det være fornuftigt at involvere andre, nære familiemedlemmer, så de også kan være en del af processen. Både fordi de måske har et ønske om det, og fordi det kan aflaste dig en smule.

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.