Hvad er ankerlinks og hvordan er de relevante

Hvad er ankertekst?

En ankertekst er den titel, som der står i en tekst, og den er oftest understreget eller med en anden farve for at vise, at man kan klikke på den. Herefter tager linket dig videre til en anden side, som ankerteksten gerne skulle have forklaret dig, hvad er. Ankerteksten er teksten, som gør det nemmere for dig, som forbruger at gennemskue, hvad du helt enkelt bliver sendt videre til. Hvis nu det kun var URL linket, som stod i teksten, så var det helt sikkert svært at gennemskue, hvad linket helt præcist handlede om. Det forbedrer dermed budskabet i teksten, at der er en beskrivelse af linket – ankerteksten.

Ankertekst udvider læseoplevelsen

Når man som forbruger læser en artikel, er det vigtigt, at vedkommende føler, at indholdet gør én klogere end udgangspunktet. Når man oftest læser en artikel på nettet, indeholder den, foruden indhold, også af og til et ankerlink. Dette ankerlink gør det muligt for dig, som forbruger at få mere viden om et specifikt område af teksten, eller hvis det er kommercielt indhold – linker det videre til en side, som forhandler det omtalte produkt, som teksten beskriver. Man kan dermed sige, at ankerlinket gør dig som forbruger klogere eller det giver dig mulighed for at undersøge et bestemt produkt. Det kan være, at du ønsker, at undersøge hvad der er af hundefoder eller katteudstyr på nettet, det kan du f.eks. finde lige her på Canem.

Kommercielt ankerlink

Ankerlinks gør det desuden nemmere for Google og andre søgemaskiner, at finde et bestemt produkt og dermed gør det mere søgbart for forbrugeren, og firmaernes produkter bliver nemmere at søge frem. Hvis der dermed er skrevet en tekst omkring et produkt, og denne tekst linker direkte til firmaet, som sælger et produkt, så skaber det en synergi effekt både for forbrugeren og firmaet. Det er ren win-win, og Google sørger derfor også for, at de mest relevante artikler kommer forrest, når man søger på et bestemt emne. Det er smart og tidsbesparende, og du får sandsynligvis vist det rigtige først.

Ankerlinket skal kunne læses alene

Du skal som læser, kunne forstå hvad linket handler om, blot ved at læse ankerteksten. Dermed undgår du, at spilde din tid, da det er nemmere at regne ud, hvad der gemmer sig bag ved linket. Hvis ikke ankerteksten er relevant, risikerer man helt enkelt, at ingen trykker på det. Så derfor er det allervigtigste en relevant ankertekst.  

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.