Få hjælp til at vedligeholde dine formværtøjer til industrielproduktion

Reparation og vedligeholdelse af formværktøjer er afgørende for enhver virksomhed inden for forme, sprøjteformede plastemner og formværktøjer. Derfor er det også vigtigt at finde en god servicepartner, som kan sørge for at virksomhedens formværktøjer er i ordentlig stand, så produktionskvaliteten i virksomheden ikke forringes.

Hvad bruges formværktøjer til?

Formværktøjer bruges primært inden for industriel produktion og formstøbningsteknologi til at fremstille forskellige typer af plast- og metaldel f.eks. til medicinalindustrien. Disse værktøjer spiller en afgørende rolle i processen med at skabe præcise og komplekse komponenter i store eller små serier. Formværktøjer bruges bland andet i:

  • Sprøjtestøbning af plastdele: Formværktøjer anvendes i sprøjtestøbningsteknologien til at skabe plastdele med høj præcision og detaljeringsniveau. Et formværktøj består typisk af to dele, der passer sammen og danner formen af det ønskede produkt. Plastmaterialet sprøjtes ind i formen under højt tryk og temperatur, hvorefter det afkøles og stivner, hvilket resulterer i fremstillingen af den ønskede plastdel.
  • Stansning af metaldele: Formværktøjer bruges også til at støbe og stansse metaldele. Dette kan omfatte stansning af metalplader til fremstilling af bilkomponenter, elektronikdele, værktøjskomponenter og meget mere.
  • Termoformning: I termoformningsprocessen opvarmes plastark til en formbar temperatur og derefter formes over et formværktøj ved hjælp af vakuum eller trykluft. Formværktøjet giver formen og detaljerne til det endelige produkt, hvilket resulterer i fremstillingen af plastikemner som bakker, bægre, emballage og mere.

Vedligeholdelses- og reparationsproces

Vedligeholdelse og reparation af formværktøjer, så de yder deres bedste og sikre ensartet produktionskvalitet, er vigtig i et produktionsapparat, og derfor kan det være en fordel at få hjælp at en virksomhed som Dansk Formservice, der har udviklet en omfattende vedligeholdelses- og reparationsproces, der tager sig af kundernes værktøjs- og maskinpark. De har specialviden indenfor feltet og kan også yde rådgivning, hvis virksomheden har brug for specialfremstillede formværktøjer.

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.