Derfor spiser vi mere når vi går på restaurant

Du kender sikkert følelsen af, at bukserne sidder lidt for stramt efter et restaurantbesøg. Vi kommer næsten altid til at spise mere mad, når vi går ud og spiser. Især hvis man vælger at gå ombord i en buffet, så ryger der snildt 2-3 tallerkner mad ned. 

Hvorfor spiser vi mere?

Et måltid på en restaurant føles altid mere festligt end, hvad du selv får bikset sammen i et køkken. Man får også mere lyst til at forkæle sig selv, når man først er ude og hygge sig på restaurant. Menukortet bugner ofte med mange fristelser, som man måske ikke har liggende hjemme i køleskabet. Derfor vælger mange at gå ekstra hårdt til den, når de endelig er ude, fordi det jo er en særlig begivehed. 

Danskerne sparer op til at spise ude

En anden grund til, at der ofte kommer for meget indenbords, når vi er ude og spise er, at vi sparer op til at spise ude. Her snakker vi ikke om at spare penge op, men nærmere appetitten. Hvis der er et restaurantmåltid i vente, så spiser vi ofte mindre i løbet af dagen. Dette gør os naturligvis meget sultne, så når vi endelig sidder på restauranten, så kommer man hurtig til at overspise.

Buffeten er den store synder 

Det kan være rigtig fristende at betale 200 kr. for så at kunne spise buffet ad libitum. Mange hyggelige spisesteder har buffeter eller mad ad libitum på menukortet, og her bliver det svært at styre sine portioner. Normalt spiser man 25-30% mere mad, når man spiser buffet. Det er svært at mærke, hvornår mætheden rammer, når man bare kan gå op igen og tage mere mad på sin tallerken. Hvis du gerne vil undgå at overspise på restaurant, så er det altså en god ide at skippe buffeten. 

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.