3 elementer til en smuk begravelse: sådan afholder du den smukkeste ceremoni

Døden er uundgåelig og alligevel noget, vi ikke overvejer ret meget, før den indtræffer for én, vi har nær. Pludselig står du i en uvant situation, hvor du skal planlægge en begravelse – en begivenhed, der rummer mange, blandede følelser. Læs denne artikel for at blive klogere på 3 elementer, du kan overveje, når du planlægger begravelsen.

Vælg den rigtige bedemand

Når begravelsen skal afholdes, er det vigtigt, at du har kontaktet en bedemand, som kan hjælpe jer med det praktiske. En dygtig bedemand, som du er tryg ved, kan være med til at gøre begravelsen til en bedre oplevelse for dig og de pårørende. Er du fra Nordsjælland findes der et stort udvalg af bedemænd, og billigbegravelser har også bedemand i Farum, såfremt du ønsker at kontakte en bedemandsforretning som sikrer overkommelige priser med masser af service. Det anbefales at kontakte en bedemand i god tid før begravelsen.

Beslut hvordan begravelsen skal afholdes

Noget af det, du skal beslutte er, hvordan ceremonien skal foregå. Har afdøde været medlem af folkekirken er det en mulighed at vælge en kirkelig begravelse. I det tilfælde siger loven, at begravelsen skal afholdes senest 8 dage efter, at afdøde er gået bort. En anden mulighed er at vælge askespredning. Det er god skik at kontakte de nære pårørende, når du beslutter, hvordan begravelsen skal foregå, så du er sikker på, at alle er trygge i beslutningen.

 

Overvej dekorationer og stemning

Fordi begravelsen er en følelsesladet ceremoni er det en god idé at overveje, hvordan stemningen skal være. Man kan skabe en rar og tryg atmosfære ved at medtage lys- og blomsterdekorationer. Derudover kan du medtage personlige elementer, som minder de pårørende om den afdøde. Igen er det en god idé at drøfte det med de andre pårørende, så alle er med inde over processen.

Del artikler
Facebook
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie policy

Gennem at besøge baq.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.